sve kategorije
Hunan Huacheng Biotech, Inc.
Početna> Koledž

Od umjetnih sladila do prirodnih sladila, kako smanjiti šećer bez smanjenja slatkoće?

Vrijeme: 2023-12-01 Učitavanja: 25

Dana 14. srpnja, umjetni zaslađivač aspartam klasificiran je kao "moguće kancerogen za ljude" (klasa 2B kancerogen). Pod globalnim trendom kontrole šećera i smanjenja šećera, prirodna sladila postupno su zamijenila umjetna sladila.

Mnogi zaslađivači koji se nalaze u prirodi zapravo imaju zdravstvene prednosti. Niskokalorične su, niske fruktoze i slatkog su okusa. U usporedbi s umjetnimzaslađivače, prirodnozaslađivače su sigurnije.

Redovnički voćni etrakt

Monk voće je poznato kao "orijentalno". DobroVoće" i bio je važan medicinski i prehrambeni izvor kroz povijest Kine.

Ekstrakt monaškog voća prirodni je zaslađivač koji je oko 300 puta slađi od saharoze, ali ne stvara kalorije. Danas je ekstrakt monaškog voća vrijedna sirovina u industriji pića, slatkiša, pekarstvu i drugim industrijama te je najbolja zamjena za šećer za osobe s dijabetes i pretilost.

Zaslađivač se dobiva uklanjanjem sjemenki i kožice voća te njegovim drobljenjem kako bi se skupio sok, koji se zatim suši u koncentrirani prah.

Ekstrakt monaškog voća sada se koristi kao samostalni zaslađivač, sastojak hrane i pića, pojačivač okusa i komponenta mješavina zaslađivača.

Stevija

Stevija ili Stevia rebaudiana je biljka porijeklom iz Južne Amerike. Ljudi tamo već stotinama godina konzumiraju lišće kao izvor slatkoće. Postao je popularan kao zaslađivač u Japanu 1970-ih, ali nije'nije bio vodeći zaslađivač u Sjedinjenim Državama do prije deset godina. Danas je ekstrakt široko popularan kao alternativa šećeru bez kalorija. Što je najvažnije, stevija je vrlo moćna; to's 200 do 350 puta slađi od šećera.

stevija dolazi od lišća biljke. Listovi se najprije beru, suše i namaču u vrućoj vodi. Tekućina se zatim filtrira i centrifugira kako bi se dobio ekstrakt od intenzivno slatkih komponenti lista koje se nazivaju steviol glikozidi. To'Zatim se miješaju s bilo kojim brojem aditiva, poput dekstroze ili maltodekstrina, kako bi se smanjila intenzivna slatkoća kako bi se lako mogla ugraditi u hranu.


Prethodna: nijedan

Sljedeći: Tvornica daje visokokvalitetni ekstrakt Resveratrola/Polygonum Cuspidatum